Turgut Özal Mh. E-5 Karayolu Üzeri Otoport AVM 68. Sk No: 46/220 K:7 Haramidere / Esenyurt İSTANBUL

Avrasya Tüneli’nde Hız Düzenleyici Kullanılmaya Başlandı

28.09.2020
996
Avrasya Tüneli’nde Hız Düzenleyici Kullanılmaya Başlandı

Herkesin bildiği gibi Avrasya Tüneli, Asya ve Avrupa kıtasını deniz altındaki tüpler sayesinde kara yolu ile birleştiren bir tüneldir. Bu sayede iki kıta arasındaki 100 dakikalık mesafe 5 dakikaya kadar indirilmiştir. Yapımında ileri teknoloji sistemlerin kullanıldığı tünelde trafik sorununun önüne geçilebilmesi için ‘’Hız Düzenleyici Hareketli Aydınlatma Sistemi’’ kullanılmaya başlandı. Türkiye’de ilk defa kullanılmaya başlanan sistem sayesinde tünel içerisindeki trafik sorununun %90’a kadar azalması bekleniyor.

Hız Düzenleyici Hareketli Aydınlatma Sistemi (Pacemaker) Nedir?

LED tüpler sayesinde tavanda senkronize şekilde çalışan aydınlatmalar 70 kilometre hıza göre çalışmaktadır. Akıllı teknoloji ile araçların hızlarının sabitlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bu sistem sayesinde sadece trafik sorunu çözülmeyecek takip mesafesi korunduğu için kaza riskleri de düşecek ve ani hareketlenmeden oluşan egzoz gazlarının da yayılması azaltılacaktır.

Hız Düzenleyici Hareketli Aydınlatma Sistemi, Dünya Yol Örgütü (PIARC) tarafından önerilmektedir. Dünyada bu sistemi kullanan örneklere baktığımızda ise trafik sorununda yukarıda belirttiğimiz gibi %90’a kadar azalma gözlemlenmiştir.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: